Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Lilek na grilu, jak ho neznáte - křehký, voňavý a plný chuti!

"Jednoduchý na přípravu, plný chuti a skvělý jako příloha nebo také lehké jídlo k posezení s přáteli. Olivový olej, oblíbený sýr a pořádně rozpálený gril - tohle prostě funguje."

0
obtížnost receptu
0
min
doba na přípravu
0
min
grilování (pečení, uzení...)
0
počet porcí
0
°C
teplota v grilu

Ingredience

  • lilek
  • 100 ml rajčatové omáčky
  • 2 lžíce rajčatového pesta
  • 10 cherry rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 8 plátků choriza
  • 2 lžíce nastouhaného parmazánu
  • olivový olej

Co dále potřebujeme

  • Velikost grilu dle počtu porcí
  • Dřevěné uhlí
  • Grilovací nářadí
  • Litinový rošt

Postup

Krok 1

Lilek rozpůlíme a dovnitř nožem uděláme mřížku. Osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem a necháme 20 minut odležet.

Krok 2

Smícháme rajčatovou omáčku, rajčatové pesto, jeden stroužek vymačkaného česneku na základ pro lilek. Cherry rajčata rozkrojíme na půlku, druhý stroužek nakrájíme na plátky a chorizo nasekáme na kousky.

Krok 3

Gril rozpálíme na 160 stupňů a lilek položíme mřížkou dolů po stranách grilu. Po 15 minutách otočíme, vidličkou uděláme důlek a naplníme rajčatovou směsí. Poté položíme plátky cherry rajčat, česneku a choriza. Posypeme parmazánem.

Krok 4

Gril zavřeme a necháme 10 minut grilovat. Lilek je hotový, jakmile se sýr rozpustí. Přejeme dobrou chuť.

TIP: Výborná příloha jak ke steakům tak mořským plodům!

Pokud jste nadšeni tímto receptem jako my, budeme rádi, když recept nasdílíte na síť Facebook a tím pošlete recept i dalším nadšencům KAMADO grilů. Děkujeme.

Pro tento recept doporučujeme:

Grilovací nářadí. Dřevěné grilovací nářadí pro větší komfort a navíc se skvelě hodí k dřevěným bočním policím.

990 Kč

Lilek na grilu v obrázcích:

Připravujeme tištěnou knihu našich receptů

Buďte jedni z prvních, kdo knihu bude mít

Odešlete nám svůj kontakt a než knihu zařadíme do prodeje, pošleme Vám info. První náklad bude v omezeném množství, tak ať se na Vás dostane.

Nevíte si rady a potřebujete poradit?

foto-fajnsmekr-tom

Tomáš Halamíček

spolumajitel Kamado Ceramic

Neváhejte mě kontaktovat. Vysvětlím Vám cokoliv ohledně vhodného výběru grilu, příslušenství nebo náhradních dílů.

Jsem tu pro Vás od pondělí do pátku od 8.00 do 16.00 hod.

Tel.: +420 608 727 420

Pokud se mi nedovoláte, nebo mám obsazeno, klidně zašlete dotaz pomocí formuláře, co nejdříve Vás budu kontaktovat. Vaše kontaktní údaje použijeme pouze pro účely vyřešení vašeho dotazu. Děkuji Tomáš.

Napište nám: