Lilek na grilu, jak ho neznáte - křehký, voňavý a plný chuti!
"Jednoduchý na přípravu, plný chuti a skvělý jako příloha nebo také lehké jídlo k posezení s přáteli. Olivový olej, oblíbený sýr a pořádně rozpálený gril - tohle prostě funguje."
Ingredience
- 2 ks Lilek
- 100 gr Rajčatové pesto
- 50 gr Cherry rajčata
- 3 stroužky česneku
- 100 gr Chorizo sýr
- 50 gr Parmazán
Co dále potřebujeme
- Velikost grilu dle počtu porcí
- Dřevěné uhlí
- Litinový rošt
- doplnit....
Postup
Krok 1
Lilek rozpůlíme a dovnitř nožem uděláme mřížku. Osolíme, polijeme olivovým olejem a necháme cca 1 hodinu odležet.
Krok 2
Grilujeme při 220 stupních mřížkou dolů po stranách. Cca po 15 minutách otočíme, vidličkou uděláme důlek a naplníme pestem a sýrem. Sýr buďto nastrouhaným, nebo nakrájeným na plátky.
Krok 3
Lilek je hotový, jakmile se sýr začne tavit a roztékat. Přejeme dobrou chuť.
Nevíte si rady a potřebujete poradit?

Tomáš Halamíček
spolumajitel Kamado Ceramic
Neváhejte mě kontaktovat. Vysvětlím Vám cokoliv ohledně vhodného výběru grilu, příslušenství nebo náhradních dílů.
Jsem tu pro Vás od pondělí do pátku od 8.00 do 16.00 hod.
Tel.: +420 608 727 420
Pokud se mi nedovoláte, nebo mám obsazeno, klidně zašlete dotaz pomocí formuláře, co nejdříve Vás budu kontaktovat. Vaše kontaktní údaje použijeme pouze pro účely vyřešení vašeho dotazu. Děkuji Tomáš.
Napište nám: