Lilek na grilu, jak ho neznáte - křehký, voňavý a plný chuti!
"Jednoduchý na přípravu, plný chuti a skvělý jako příloha nebo také lehké jídlo k posezení s přáteli. Olivový olej, oblíbený sýr a pořádně rozpálený gril - tohle prostě funguje."
Ingredience
- 1 lilek
- 100 ml rajčatové omáčky
- 2 lžíce rajčatového pesta
- 10 cherry rajčat
- 2 stroužky česneku
- 8 plátků choriza
- 2 lžíce nastouhaného parmazánu
- olivový olej
Co dále potřebujeme
- Velikost grilu dle počtu porcí
- Dřevěné uhlí
- Grilovací nářadí
- Litinový rošt
Postup
Krok 1
Lilek rozpůlíme a dovnitř nožem uděláme mřížku. Osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem a necháme 20 minut odležet.
Krok 2
Smícháme rajčatovou omáčku, rajčatové pesto, jeden stroužek vymačkaného česneku na základ pro lilek. Cherry rajčata rozkrojíme na půlku, druhý stroužek nakrájíme na plátky a chorizo nasekáme na kousky.
Krok 3
Gril rozpálíme na 160 stupňů a lilek položíme mřížkou dolů po stranách grilu. Po 15 minutách otočíme, vidličkou uděláme důlek a naplníme rajčatovou směsí. Poté položíme plátky cherry rajčat, česneku a choriza. Posypeme parmazánem.
Krok 4
Gril zavřeme a necháme 10 minut grilovat. Lilek je hotový, jakmile se sýr rozpustí. Přejeme dobrou chuť.
Nevíte si rady a potřebujete poradit?

Tomáš Halamíček
spolumajitel Kamado Ceramic
Neváhejte mě kontaktovat. Vysvětlím Vám cokoliv ohledně vhodného výběru grilu, příslušenství nebo náhradních dílů.
Jsem tu pro Vás od pondělí do pátku od 8.00 do 16.00 hod.
Tel.: +420 608 727 420
Pokud se mi nedovoláte, nebo mám obsazeno, klidně zašlete dotaz pomocí formuláře, co nejdříve Vás budu kontaktovat. Vaše kontaktní údaje použijeme pouze pro účely vyřešení vašeho dotazu. Děkuji Tomáš.
Napište nám:
















