Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Grilované bylinkové kuře „Zahradní vůně“

28.5. 20212575x

Šťavnaté kuře plněné svěží bylinkovou nádivkou, která voní po zahradě a jarním slunci. Pomalu pečené v grilu získává zlatavou kůrku a jemný kouřový tón, zatímco nádivka zůstává nadýchaná a plná chuti. Dokonalá harmonie bylinek, masa a grilovací magie v každém soustu.

Obtížnost receptu: 2
Doba přípravy: 30 minut
Doba grilování: 2,5 hodiny
Počet porcí: 4
Teplota v grilu: 150°

Ingredience:
1 kuře v celku
3 starší rohlíky
1 vejce
5 plátků slaniny
50 ml plnotučného mléka
1 hrst pažitky
2 hrst hrášku
1 hrst baby špenátu
2 lžíce hrubé soli

Popis:

1. Kuře v pokojové teplotě omyjte, očistěte, osušte a vnitřní část lehce posolte. Jako první si připravte nádivku.

2. Starší rohlíky nakrájejte na vetší kostky a vložte do mísy. K tomu přidejte plátky slaniny pokrájené na drobné kostičky, vejce, mléko, hrst hrášku a pažitku. Vše důkladně promíchejte do tužší směsi, naplňte jí kuře, kterému poté nasolíme kůži hrubou solí. Takto přichystané vložíme do smaltovaného kotlíku, podlijeme vínem a vodou.

3. Gril rozpalte na 150 stupňů, vložte do něj kámen na nepřímé grilování nohami nahoru a nerezový rošt. Kotlík s kuřetem vložte do grilu a nechte péct 2,5 hodiny, dokud kuře není měkké uvnitř s křupavou na povrchu. V průběhu grilování kontrolujte, zda máte dostatek vody v kotlíku a dle potřeby dolévejte.

4. hotové kuře vytáhnete z grilu, přidejte baby špenát, hrst hrášku a užijte si chuť šťavnatého, křupavého kuřátka s jarním nádechem.

Tip!
Slavnostní kuřátko nikdy nezklame. Doporučujeme podávat s grilovanými brambory nebo kukuřicí a budete mistry grilu!