Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420
10 let ZÁRUKA na grily
Jednoduchý na přípravu, plný chuti a skvělý jako příloha nebo lehké jídlo k posezení s přáteli. Olivový olej, oblíbený sýr a pořádně rozpálený gril – tohle prostě funguje.
Obtížnost receptu: 1
Doba přípravy: 20 minut
Doba grilování: 25 minut
Počet porcí: 2
Teplota v grilu: 160°
Ingredience
1 lilek
100 ml rajčatové omáčky
2 lžíce rajčatového pesta
10 cherry rajčat
2 stroužky česneku
8 plátků choriza
2 lžíce nastouhaného parmazánu
Postup
1. Lilek rozpůlíme a dovnitř nožem uděláme mřížku.
2. Osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem a necháme 20 minut odležet.
3. Smícháme rajčatovou omáčku, rajčatové pesto, jeden stroužek vymačkaného česneku na základ pro lilek. Cherry rajčata rozkrojíme na půlku, druhý stroužek nakrájíme na plátky a chorizo nasekáme na kousky.
4. Gril rozpálíme na 160 stupňů a položíme mřížkou dolů po stranách grilu.
5. Po 15 minutách otočíme, vidličkou uděláme důlek a naplníme rajčatovou směsí. Poté položíme plátky cherry rajčat, česneku a choriza.
6. Gril zavřeme a necháme 10 minut grilovat.
7. Lilek je hotový, jakmile se sýr rozpustí.
Tip
Výborná příloha jak ke steakům tak mořským plodům! 🙂