Historie grilů KAMADO
Již přes 5 000 let - Indie, Čína, Pákistán...
KAMADO je gril, pec a udírna v jednom. V podobě, v jaké ho známe dnes, je s námi sice "jen" 100 let, jeho historie však sahá až 5 000 let zpět!
Předchůdcem nynějšího moderního grilu KAMADO byla hliněná pec Tandúr, kterou používali v Číně, Indii, Pákistánu a Mezopotámii na grilování masa, pečení chleba a vaření
rýže. Nejmladším předchůdcem KAMADA je Mušikamado, nebo-li japonsky rýžovar. Japonsko se inspirovalo v 19. století Tandúrem a kolem roku 1900 v jižní části
japonského ostrova Honšú vypálili japonci toto první zaoblené Mušikamado s víkem připomínající vejce.
V padesátých letech minulého století objevili tento japonský poklad američané a přišli na dobrý nápad, a sice předělat Mušikamado na gril. Fascinováni jeho tepelnými vlastnostmi, se při konstrukci inspirovali z domova klasickými plechovými grily. Tím se vývoj dnešního KAMADA dal rychle do pohybu. Začátkem našeho století se první KAMADO grily objevují také v Evropě.
Dnešní KAMADO gril je geniální zařízení na grilování, pomalé pečení masa, dušení, pečení chleba, pečiva, pizzy, uzení. Výroba se časem přesouvá do Číny, kde mají s keramikou tisícileté zkušenosti. Zde vzniká většina kvalitních značek KAMADO grilů, mezi které patří i ta naše KAMADO ceramic.