Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420
10 let ZÁRUKA na grily
Šťavnatá sekaná provoněná medvědím česnekem a obalená křupavou slaninou ukrývá v srdci jemné vařené vejce. Pomalu pečená na grilu získává nezaměnitelnou kouřovou vůni a spojuje svěžest jara s poctivou domácí chutí. Ideální volba pro každého, kdo miluje výrazné, ale harmonické chutě.
Obtížnost receptu: 2
Doba přípravy: 20 minut
Doba grilování: 90 minut
Počet porcí: 4
Teplota v grilu: 150°
Ingredience:
500g mletého hovězího předního masa
250g mletého vepřového masa
5 plátků anglické slaniny
4 vejce
4 lžíce pesta z medvědího česneku (bazalkové pesto)
2 červené cibule
1 jarní cibulka
2 stroužky česneku
1 lžíce soli a pepře
1 lžíce dijon hořčice
1 hrst strouhanky
1 lžička kmínu
Postup:
1. Gril rozpalte na 150 stupňů. Dovnitř dejte kámen na nepřímé grilování nohami nahoru, nerezový rošt a pizza kámen. Z grilu tak sestavíte pec. Kameny se budou 20 minut nahřívat.
2. Obě masa smíchejte dohromady, osolte, opepřete a přidejte 1 vejce, nadrcený česnek, lžíci hořčice, lžíci medvědího česneku, kmín, hrst strouhanky a pořádně promíchejte. Směs nechte chvíli odležet a mezitím si uvařte 3 vejce na tvrdo.
3. Připravte si litinovou pánev. Tu vymažte tukem jako je olej nebo sádlo a do ní na silné plátky pokrájejte červenou cibuli. Z půlky masové směsi udělejte základ pro bochánek. Měl by být alespoň 3 cm vysoký a na něj položte 3 uvařená vejce v celku. Okraje nechte volné a navrstvěte zbylou směsí a utvořte krásně kulatou sekanou. Potřete ji směsí medvědího česneku, položte plátky slaniny a posolte hrubou solí.
4. Do litiny nalejte vodu tak, aby byla mírně nad cibulí, ozdobte jarní cibulkou a vložte do grilu. Pečte na 150 stupňů 90 minut a však co 30 minut kontrolujte, zda se voda nevypařila a případně dolijte. Hotovou sekanou nechte mimo gril 15 minut odpočinout a můžete servírovat.
Tip!
Velikonoce jsou u nás tradičně o sekané! Pokud neholdujete hovězímu ani vepřovému masu, vyzkoušejte mleté krůtí maso. Sekaná je jemná a skvěle se pro tento svátek hodí!






Ingredience
140g řeckého jogurtu,
špetka himalájského soli a mletého pepře,
1 lžíce šťávy z domácích okurek,
1 stroužek prolisovaného česneku
Všechny ingredience smíchám dohromady. Dle chuti můžu přidat oblíbené bylinky.
Dobrou chuť přeje Fany 😊