Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Grilovaný Wellington s panenkou – elegantní závin pro slavnostní večer

19.10. 2023975x

Když se spojí šťavnatá vepřová panenka, voňavá náplň a zlatavé listové těsto, vznikne grilovaný poklad, který se rozplývá v puse. Ideální recept na chvíle, kdy chcete u grilu zazářit.

Ingredience:
Vepřová panenka
Listové těsto
Pršut
Žampiony / špenát + niva
Žloutek na potření

Postup:
Vepřovou panenku naložíme do olivového oleje, osolíme, opepříme a necháme cca 3 hodiny odležet.
Grilujeme na 250 stupňů na zatáhnutí masa.
Panenku necháme ochladnout a do grilu vložíme kámen na nepřímé grilování a pizza kámen. Snížíme na 180 stupňů.
Na listové těsto v pokojové teplotě položíme plátky pršutu a potřeme najemno nasekanými osmaženými žampiony / špenátem a nivou.
Panenku položíme na připravené ingredience a zabalíme do těsta. Okraje těsta pevně zapracujte a vše potřete žloutkem. Závin posypte hrubou solí a kořením dle libosti.
Vložte do grilu na pečící papír a grilujte, dokud není těsto hotové.

Tip:
Udělejte si cca 4-5 hodin času! Maso musí před zabalením vychladnout a závin po upečení nekrájejte ihned, aby se Vám listové těsto nerozpadlo 🙂

DOBROU CHUŤ!