Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Grilovaný Wellington s panenkou – elegantní závin pro slavnostní večer

19.10. 20231771x

Když se spojí šťavnatá vepřová panenka, voňavá náplň a zlatavé listové těsto, vznikne grilovaný poklad, který se rozplývá v puse. Ideální recept na chvíle, kdy chcete u grilu zazářit.

Obtížnost receptu: 2
Doba přípravy: 30 minut
Doba grilování: 3 hodiny
Počet porcí: 4
Teplota v grilu: 250 stupňů / 150 stupňů

Ingredience:
1 vepřová panenka
2 listové těsta
10 plátku pršutu
5 žampionů
2 hrsti čerstvého špenátu
2 lžíce másla
1 žloutek na potření
2 lžíce sezamu bílého
2 lžíce hrubé soli
2 lžíce namletého pepře

Postup:
1. Vepřovou panenku osolíme, opepříme a necháme cca 3 hodiny odležet v pokojové teplotě.

2. Gril rozpálíme na 250 stupňů a panenku v celku ze všech stran zatáhneme. Každou stranu maximálně 3 minuty.Panenku necháme ochladnout a do grilu vložíme kámen na nepřímé grilování a pizza kámen. Snížíme na 180 stupňů.

3. Jako první si nachystáme žampióny, které najemno nasekáme a na másle a česneku necháme restovat do husté kaše. Špenát na másle lehce spařte a nechte odležet. Na listové těsta v pokojové teplotě položíme plátky pršutu. Na jedno těsto dejte žampiony, na druhé špenát s nivou.

4. Panenku položíme na připravené ingredience a zabalíme do těsta. Okraje těsta pevně zapracujte a vše potřete žloutkem. Závin posypte hrubou solí a sezamem.

5. Vložte do grilu na pečící papír a grilujte 25 minut dokud není těsto hotové. Po vyjmutí z grilu nechte 15 minut odpočinout zakryté.

Tip:
Udělejte si aspoň 4 hodiny času! Maso musí před zabalením vychladnout a závin po upečení nekrájejte ihned, aby se Vám listové těsto nerozpadlo 🙂

DOBROU CHUŤ!