Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Valašská KOPA – uzená krkovice s bylinkami

21.3. 20211586x

Klasika z hor v novém kabátě. Vepřová krkovice s bylinkami, jemně naložená a dlouze uzená na grilu KAMADO ceramic. A pak přichází ta pravá výzva – nechat ji tři týdny zrát a jen se dívat. Ale věřte nám, ten výsledek za čekání stojí.

Jak na to?

  1. Klasickou vepřovou krkovici na 7 dnů nasucho naložte do mořské soli (5 g na 1 kg masa) a čerstvých bylinek, např. tymián a medvědí česnek, přidejte pepř a trošku strouhaného muškátového oříšku, a vše promíchejte v hmoždíři. Bylinky můžete samozřejmě volit podle vaší chuti.
  2. Poté vepřovu krkovici zauďte při 70-80 C° po dobu 10 hodin.
  3. A teď přijde to nejhorší! Budete se na ni po dobu 3 týdnů dívat, jak vám pěkně pověšená visí ve větratelném špajzu. Ale vydrže, ta chuť stojí za to!

Dobrou chuť.