Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Lilek na grilu, jak ho neznáte – křehký, voňavý a plný chuti!

20.10. 20233725x

Jednoduchý na přípravu, plný chuti a skvělý jako příloha nebo lehké jídlo k posezení s přáteli. Olivový olej, oblíbený sýr a pořádně rozpálený gril – tohle prostě funguje.

Obtížnost receptu: 1
Doba přípravy: 20 minut
Doba grilování: 25 minut
Počet porcí: 2
Teplota v grilu: 160°

Ingredience

1 lilek
100 ml rajčatové omáčky
2 lžíce rajčatového pesta
10 cherry rajčat
2 stroužky česneku
8 plátků chorizo
2 lžíce parmazánu

Postup

  1. Lilek podélně rozpůlíme a nožem do dužiny vyřízneme mřížku. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a necháme přibližně 20 minut odležet.
  2. Rajčatovou omáčku smícháme s rajčatovým pestem a jedním vymačkaným stroužkem česneku. Cherry rajčata rozpůlíme, druhý stroužek česneku nakrájíme na plátky a chorizo nasekáme na menší kousky.
  3. Gril rozpálíme na 160 °C. Lilek položíme mřížkou dolů ke krajům grilu a grilujeme zhruba 15 minut. Poté jej otočíme, vidličkou lehce promáčkneme střed a naplníme rajčatovou směsí. Navrch rozložíme cherry rajčata, česnek a chorizo.
  4. Gril zavřeme a pokračujeme v grilování dalších 10 minut. Lilek je hotový ve chvíli, kdy změkne a sýr se zcela rozpustí.

Tip
Výborná příloha jak ke steakům tak mořským plodům! 🙂

Příslušenství:
Grilovací nářadí
Nerezový základní rošt
Dřevěné uhlí MARABÚ z Kuby extra tvrdé 15kg