Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Lilek na grilu, jak ho neznáte – křehký, voňavý a plný chuti!

20.10. 20233386x

Jednoduchý na přípravu, plný chuti a skvělý jako příloha nebo lehké jídlo k posezení s přáteli. Olivový olej, oblíbený sýr a pořádně rozpálený gril – tohle prostě funguje.

Obtížnost receptu: 1
Doba přípravy: 20 minut
Doba grilování: 25 minut
Počet porcí: 2
Teplota v grilu: 160°

Ingredience

1 lilek
100 ml rajčatové omáčky
2 lžíce rajčatového pesta
10 cherry rajčat
2 stroužky česneku
8 plátků choriza
2 lžíce nastouhaného parmazánu

Postup
1. Lilek rozpůlíme a dovnitř nožem uděláme mřížku.

2. Osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem a necháme 20 minut odležet.

3. Smícháme rajčatovou omáčku, rajčatové pesto, jeden stroužek vymačkaného česneku na základ pro lilek. Cherry rajčata rozkrojíme na půlku, druhý stroužek nakrájíme na plátky a chorizo nasekáme na kousky.

4. Gril rozpálíme na 160 stupňů a položíme mřížkou dolů po stranách grilu.

5. Po 15 minutách otočíme, vidličkou uděláme důlek a naplníme rajčatovou směsí. Poté položíme plátky cherry rajčat, česneku a choriza.

6. Gril zavřeme a necháme 10 minut grilovat.

7. Lilek je hotový, jakmile se sýr rozpustí.

Tip
Výborná příloha jak ke steakům tak mořským plodům! 🙂