Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Kachna na pivu a bylinkách

24.3. 20223031x

Tato kachna je delikatesa, která se skvěle hodí na gril Kamado. Pomalu pečená na pivu a obohacená čerstvými bylinkami, v kombinaci s jemnou kůrkou je to nezapomenutelný zážitek pro každého milovníka pečeného masa.

Obtížnost receptu: 1
Doba přípravy: 15 minut
Doba grilování: 25 minut
Počet porcí: 4
Teplota v grilu: 160 stupňů

Ingredience:
1 celá kachna
4 větvičky rozmarýnu a tymiánu
4 lžíce hrubší mořské soli
1 lžíce hrubě namletého pepřem
1 lžíce kmínu
1 černé pivo

Postup:
1. Kachnu vytáhneme z lednice min. 2 h před grilováním a necháme při pokojové teplotě. Kachnu opláchneme, důkladně nasolíme, napepříme a posypeme kmínem. Do keramického stojánku na kuře nalijeme černé pivo a přihodíme bylinky dle chuti (tymián nebo rozmarýn). Kachnu posadíme na stojan.

2. Gril rozpálíme na 160 stupňů. Vložíme kámen na nepřímé grilování nohami nahoru a na něj položíme malou litinovou pánev do které nalijeme vodu. Na nerezový rošt vložíme kachnu na stojanu a peče 3,5 hodiny.

3. Co hodinu kontrolujte vodu pod kachnou a dle potřeby dolévejte. Hotovou kachnu nechte ještě 15 minut před podávání odpočinout.

Tip:
Pokud by jste chtěli kachnu víc zauzenou, snižte teplotu na 100 stupňů a grilujte 5 hodin. Poté zvyšte teplotu na 180 stupňů a nechte ještě půl hodiny na křupavou kůrku.

Příslušenství:
Keramický stojan na kuře
Nerezový rošt
Kámen na nepřímé grilování
Malá litinová pánev