Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Hovězí guláš provoněný kouřem

14.6. 20222825x

Hovězí guláš připravený na Kamado grilu nabízí plnou chuť díky pomalému vaření s aromatickými bylinkami a česnekem. Skvělý pokrm, který potěší každého milovníka poctivého jídla, podávaný s čerstvým chlebem a cibulí.

Obtížnost receptu: 2
Doba přípravy: 25 minut
Doba grilování: 3 hodiny
Počet porcí: 6
Teplota v grilu: 180 stupňů / 150 stupňů

Ingredience:
700g hovězí klížky
4 velké cibule
4 lžíce sádla
1 malý rajčatová protlak
4 lžíce sladké zauzané papriky
0,5 l černého piva
2 bobkové listy
1 chilli paprička
4 stroužky česneku
6 kuliček nového koření
1,5 l vývaru (nejlépe hovězí nebo z kořenové zeleniny)
1 lžíce drceného kmínu
2 lžíce majoránky
3 lžíce soli
2 lžíce pepře
1 rozmarýn

Postup:
1. Gril rozpálíme na 180 stupňů. Do něj vložíme kámen na nepřímé grilování nohami nahoru, nerezový rošt a pizza kámen.

2. Maso očistíme, pokrájíme na kostky a nasolíme. Cibuli nakrájíme na větší kostky. Do smaltovaného kotlíku dáme sádlo s cibulí, česnekem a necháme restovat 15 minut do zlatohněda. Přidáme nové koření, bobkové listy, chilli papričku a lehce promícháme ať se rozvoní.

3. Do kotlíku dáme maso a necháme prudce zatáhnout. Přidáme rajčatový protlak, promícháme a podlijeme pivem. Po 15 minutách vlijeme vývar, zavřeme gril a necháme 2h na 150 stupňů.

Tip!
Kotlíkový guláš nemá konkurence a v KAMADU ho připravíte jak v létě tak i v zimě!