Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Paella – Španělská pochoutka na grilu

20.8. 20222002x

Tato tradiční španělská paella spojuje rýži, mořské plody a kuřecí maso v jedno skvělé jídlo. Příprava na grilu dává pokrmu unikátní kouřovou chuť, která vás přenese přímo na pobřeží Středozemního moře. Ideální pro grilování s přáteli nebo rodinou!

Obtížnost receptu: 2
Doba přípravy: 15 minut
Doba grilování: 60 minut
Počet porcí: 4
Teplota v grilu: 160 stupňů

Ingredience:
250g kulatozrnné rýže
250g krevet
1 kuřecí stehno
1.5 l kuřecího vývaru
2 papriky (žlutá a červená)
půl plechovky krájených rajčat
1 cibule
1 jarní cibulka
2 česneky
1 hrst mraženého hrachu
1 limeta
Sklenka bílého suchého vína
Koření preparado paella nebo paella (koření od tetiny)

Postup

  1. Kuřecí stehno vykostíme. Z kostí připravíme vývar. Maso naložíme do koření na paellu a necháme alespoň krátce odležet. Papriku i cibuli nakrájíme na malé kostky.
  2. Gril rozehřejeme na 160 °C. Na nerezový rošt položíme pizza kámen a necháme jej dobře nahřát. Do grilu vložíme kotlík s olivovým olejem, přidáme cibuli a lehce ji orestujeme. Přidáme kuřecí maso a opečeme dozlatova. Poté vsypeme papriku a krátce prohřejeme.
  3. Ke směsi přidáme rýži a za stálého míchání ji krátce orestujeme. Přisypeme koření na paellu, zalijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Poté přilijeme horký vývar, gril zavřeme a necháme vařit přibližně 25 minut.
  4. Do téměř hotové paelly vmícháme rajčata a hrášek. Na povrch naskládáme krevety a plátky limety. Gril opět zavřeme a necháme ještě 10 minut dojít, dokud nejsou krevety hotové a rýže měkká.

Tip

Paella je tradiční jídlo z jednoho hrnce, které snese spoustu obměn. Nebojte se přidat rybu, mušle nebo jiné mořské plody podle chuti a dostupných surovin. Každá paella může být originál – přesně tak, jak to máte rádi.

Příslušenství:
Kámen pro nepřímé grilování
Pizza kámen – 4 velikosti
Španělský smaltovaný kotlík