Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Plněné krůtí prso na grilu – jemné maso s pestrou náplní

19.10. 20231692x

Krůtí maso nemusí být fádní, zvlášť když ho naplníte šťavnatým chorizem, cibulí a cheddarem a necháte přes noc marinovat. Skvělý tip na grilování, které má styl i chuť!

Obtížnost receptu: 2
Doba přípravy: 20 minut
Doba grilování: 20 minut
Počet porcí: 2
Teplota v grilu: 180 stupňů

Ingredience:
1 krůtí prso
2 lžíce rajčatového pesta
1 červená cibule
10 plátku chorizo
1 hrst nastouhaného cheddaru
8 listů bazalky
1 lžíce hrubé soli
1 lžíce hrubého pepře
4 párátka
1 pomeranč

Postup

  1. Krůtí prso rozkrojíme na dvě části a v každé vytvoříme kapsu na plnění. Maso naložíme přes noc do soli, pepře a šťávy z jednoho pomeranče. Díky marinádě zůstane maso křehké a šťavnaté.
  2. Druhý den maso vyjmeme z marinády a necháme dojít na pokojovou teplotu. Mezitím nakrájíme červenou cibuli na tenké plátky, chorizo na kostičky a nastrouháme čedar. Vnitřek masa potřeme pestem, rozložíme cibuli, chorizo a čedar a okraje masa spojíme párátky.
  3. Gril rozpálíme na 180 °C a připravené záviny položíme na rošt. Grilujeme přibližně 20 minut, přičemž maso ze všech stran zlatavě opečeme (z každé strany asi 5 minut). Poté maso vyjmeme z grilu a necháme alespoň 10 minut odpočinout.

Tip

Zeleninu krájejte na větší kusy, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Nechte ji přibližně 3 hodiny marinovat při pokojové teplotě – bude se lépe grilovat a získá plnější chuť.

Příslušenství:
Grilovací nářadí
Pohrabáč nerezový
Dřevěné uhlí GASTRO 10kg