Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420
10 let ZÁRUKA na grily
Lehce opečený na povrchu, vláčný uvnitř. Roastbeef z grilu je elegantní klasikou, která se hodí jak na slavnostní stůl, tak ke skleničce s přáteli. S hořčicí, máslem a správnou teplotou bude maso jemné a plné chuti.
Obtížnost receptu: 1
Doba přípravy: 15 minut
Doba grilování: 20 minut
Počet porcí: 2
Teplota v grilu: 250 stupňů / 150 stupňů
Ingredience:
600 g hovězí roštěnec
2 lžíce čtyřbarevného pepře
4 lžíce hrubá mořská sůl
2 lžíce hořčice mustard
2 lžíce másla
Postup:
1. Maso v pokojové teplotě přes mlýnek nasolte hrubou mořskou solí ze všech stran. Tohle maso se totiž dá osolit jen povrchově, nikoliv uvnitř tak se toho nebojte!
2. Gril si předehřejte na 250 stupňů a maso prudce každou stranou opečte. Celková doba grilování je do 10 minut. Jakmile se krásně zatáhne, maso vytáhneme, znovu lehce osolíme, potřeme hořčicí, opepříme a dáme do kameniny nebo litinové pánve.
3. Do grilu vložíme pizza kámen a teplotu stáhneme na 150 stupňů. Když je teplota ideální, vložte litinu či kameninu s masem dovnitř, přidejte máslo a dejte do grilu na 10 minut zakryté alobalem.
4. Maso po vytažení nechte ještě 10 minut odležet, poté nakrájejte na tenké pásky a můžete podávat.
Tip:
Roastbeef po pokrájení zalijte máslovou omáčkou a podávejte s focacciou podle našeho receptu.


