Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Chilli Con Carne

3.8. 20211424x

Ingredience:
1 lžíce ghee (přepuštěné máslo nebo olivový olej),
1 větší cibule nakrájená najemno,
3 stonky řapíkatého celeru nakrájeného najemno,
3 stroužky česneku nakrájeného najemno,
500 g mletého hovězího masa,
sůl dle chuti,
1 lžíce mleté uzené papriky,
1 lžíce mleté sladké papriky,
1 lžíce mletého kmínu,
1 lžíce chilli,
200 g nakrájených rajčat,
200 ml vývaru,
1 červená paprika nakrájená na kostičky,
1 lžíce raw kakaa,
1 lžíce sójové omáčky,
1 plechovka fazolí,
1 malá plechovka kukuřice

K servírovaní jsem opekla tortillu, kterou jsem naplnila strouhanou mozarellou.

Postup:

Kamado gril rozpálím na cca na 170° – 180°. V kotlíku na lžíci ghee zlehka orestuji cibulku. Jakmile cibulka bude orestovaná, přidám řapíkatý celer, česnek a restuji 5-8 minut. Poté přidám hovězí maso, uzenou papriku, sladkou papriku, chilli, mletý kmín, sůl a nechám probublávat 15-20 minut.

Dále přidám vývar, papriku, raw kakao, sójovou omáčku, fazole, kukuřici a vařím cca 60 minut.

Výborně se k tomu hodí opečená tortilla plněná oblíbeným sýrem.

Dobrou chuť přeje Fany 🙂