Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Burger bulky z grilu – nadýchané a voňavé!

20.10. 20232388x

Překvapte partu vlastními houskami přímo z grilu. Jemné těsto, sezam, máslo a chuť, která burgerům dodá úplně jiný rozměr. A když přidáte i trochu barvy, budou nejen dobré, ale i zábavné.

Obtížnost receptu: 2
Doba přípravy: 15 minut
Doba Kynutí: 60 minut
Doba grilování: 20 minut
Počet porcí: 10
Teplota v grilu: 180 stupňů

Ingredience na 10ks:
450g hladké mouky
30g oleje
30g droždí
25g cukru
2 velké vejce
180ml mléka
10g soli
30g másla
Hrubá sůl a sezam na posypání

Postup

  1. Mléko mírně zahřejeme, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Lehce promícháme a necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, přidáme vejce, olej, sůl, nastrouhané máslo a vlijeme hotový kvásek. Vše promícháme a vyhněteme hladké těsto. Poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout přibližně 60 minut.
  2. Mezitím gril rozpálíme na 180 °C. Vložíme do něj kámen pro nepřímé grilování, přídavný rošt a na něj pizza kámen. Gril zavřeme a necháme alespoň 30 minut, aby se kameny důkladně rozehřály.
  3. Z vykynutého těsta vytvarujeme ploché bochánky o průměru přibližně 10–15 cm. Přeneseme je na pečicí papír, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 10 minut kynout. Poté bulky potřeme vodou a posypeme solí a sezamem.
  4. Nakynuté bulky i s pečicím papírem vložíme do grilu a pečeme asi 20 minut dozlatova. Před rozkrojením je necháme alespoň 15 minut vychladnout.

Tip:

Pokud si chcete hamburgerové bulky ještě více vyladit, přimíchejte do těsta před kynutím potravinářské barvivo. My jsme zvolili černé, díky kterému vznikly efektní mramorové bulky.

Příslušenství:
kamen-neprime-grilovani-kodiak
Přídavný rošt velký
Pizza kámen – 4 velikosti