Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Burger bulky z grilu – nadýchané a voňavé!

20.10. 20232307x

Překvapte partu vlastními houskami přímo z grilu. Jemné těsto, sezam, máslo a chuť, která burgerům dodá úplně jiný rozměr. A když přidáte i trochu barvy, budou nejen dobré, ale i zábavné.

Obtížnost receptu: 2
Doba přípravy: 15 minut
Doba Kynutí: 60 minut
Doba grilování: 20 minut
Počet porcí: 10
Teplota v grilu: 180 stupňů

Ingredience na 10ks:
450g hladké mouky
30g oleje
30g droždí
25g cukru
2 velké vejce
180ml mléka
10g soli
30g másla
Hrubá sůl a sezam na posypání

Postup:
1. Mléko mírně zahřejeme, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Lehce promícháme a necháme vykvasit. Mouku prosejeme, přidáme vejce, olej, sůl, nastrouhané máslo a vlijeme hotový kvásek. Vše promícháme a vyhněteme v těsto. Zasypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple 60 minut kynout.

2. Mezitím co těsto kyne, gril rozpálíme na 180 stupňů. Dovnitř vložíme kámen pro nepřímé grilování, přídavný rošt a na něj pizza kámen. Počkejte 30 minut, než se Vám kameny v grilu nažhaví.

3. Z vykynutého těsta vytvarujeme plácáte bochánky cca 10-15 cm průměr, vložíme je na zakulacený pečící papír a necháme ještě 10 minut kynout přikryté utěrkou. Vykynuté bulky potřeme vodou, posypeme solí a sezamem.

4. Do grilu vložte nakynuté bulky na pečícím papíru. Pečeme 20 minut a před rozkrojením necháme alespoň 15 minut vychladnout.

Tip:
Pokud si chcete hamburgery ještě trochu vyladit, přimíchejte do těsta před kynutím potravinářské barvivo.
My jsme zvolili černé na mramorové bulky 🙂