Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420
10 let ZÁRUKA na grily
Kachní prsa pečená do růžova, doplněná o karamelizované hrušky a jablka, přelitá omáčkou z červeného vína. Elegantní propojení jemného masa a ovocné svěžesti – vyvážená kompozice chutí v rytmu podzimu.
Obtížnost receptu: 2
Doba přípravy: 10 minut
Doba grilování: 25 minut
Počet porcí: 2
Teplota v grilu: 150 stupňů
Ingredience:
2 kachní prsa
1 hruška
2 jablka
2 dc červeného vína
2 lžíce mořské soli
1 lžíce čtyřbarevného pepře
1 lžíce másla
1 rozmarýn
4 tymiány
2 nové koření
1 bobule jalovce
Postup:
1. Kachní prsa v pokojové teplotě několikrát ostrým nožem nařízněte na kůži. Z každé strany ho osolte a opepřete. Do litiny pokrájejte hrušky a jablka na měsíčky, přidejte lžíci másla, nové koření a bobuli z jalovce.
2. Gril předehřejte na 150 stupňů. Do zadní části grilu vložte přídavný rošt, na něj dejte litinu s ovocem, podlijte vínem, přidejte bylinky tymiánu a rozmarýnu. Kachní prsa grilujte kůži dolů. Po prvních 5 minutách maso v grilu pootočte a nechte dalších 5 minut ať se kůže propeče. Po 10 minutách kůži dolů prsa otočte a nechte ještě 5 minut propéct maso.
3. Kachní prsa vložte do litiny s ovocem na přídavný rošt a nechte 10 minut přikryté pod alobalem dopéct. Po vytažení z grilu nechte ještě dalších 10 minut odpočinout. Maso bude krásně voňavé a křehké.
TIP!
Podávejte s batátovou kaší či jiným pyré.





