Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Křupavé placky s pršutem a cibulí

21.10. 20222425x

Křupavé bramborové placky připravované na přímém ohni, které získávají jemně zauzené aroma a zlatavou barvu. Uvnitř zapracovaný pršut, jehož slaná delikátnost krásně doplňuje sladkost lehce opečené cibule. Jednoduché, voňavé a dokonale rustikální jídlo z grilu.

Obtížnost receptu: 1
Doba přípravy: 15 minut
Doba grilování: 30 minut
Počet porcí: 2
Teplota v grilu: 180 stupňů

Ingredience:
500 g brambor
6 stroužků česneku
50 g hladké mouky
2 vejce
2 lžíce hořčice mustard
8 plátků pršutu
1 červená cibule
2 lžíce majoránky (nejlépe čerstvá)
2 lžíce čtyřbarevného pepře
2 lžíce hrubá mořská sůl
2 lžíce sádla na potření litiny

Postup:
1. Brambory oloupejte, nastrouhejte vetší část na jemno a menší na hrubo. Vymačkejte z brambor přebytečnou vodu.

2. Pršut nakrájejte na vetší kostičky, cibuli rozkrojte na půl a krájejte na velmi tenké plátky. Vše přidejte k bramborům a poté přisypte mouku, přidejte vejce, hořčici, sůl, pepř a na závěr čerstvou majoránku. Vše pořádně promíchejte a nechte aspoň půl hodiny odležet.

3. Gril rozpalte na 200 stupňů, do něj vložte z kraje grilu litinový rošt plný 1/2 a za něj přídavný rošt na dopékání placků. Litinu lehce pomažte sádlem a dejte naběračku směsi. Dělejte je menší, bude se vám s nimi lehce pracovat. Po opečení z každé strany bramboráky dejte na přídavný rošt a nechte je dopéct. Budou křupavé a zauzené kouřem!

Tip:
My si na tyto placky dáváme zakysanou smetanu s česnekem a když není smetana, máslo a česnek je vždy! Určitě vyzkoušejte!