Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420
10 let ZÁRUKA na grily
Ručně vyráběné škvarky, křupavé až do posledního sousta. Lahodná kombinace tradičního poctivého sádla a jemné soli, která vyzdvihne jejich nezaměnitelnou chuť. Autentická chuť regionu, kde poctivost a tradice nikdy nevyjdou z módy.
Obtížnost receptu: 1
Doba přípravy: 20 minut
Doba grilování: 40 minut
Počet porcí: 2
Teplota v grilu: 180 stupňů
Ingredience:
1 kg vepřového sádla čerstvého
2 lžíce hrubé mořské soli
Postup:
1. Vepřové sádlo nakrájejte na kosti 2x2cm a vložte do španělského smaltovaného kotlíku. Nechte odpočinout do pokojové teploty, nebude to prskat.
2. Gril zahřejte na 180 stupňů a dovnitř vložte na nerezový rošt pizza kámen. Ve chvíli, kdy je nahřátý, umístěte na něj kotlík se škvarky a gril zavřete. Po 20 minutách se škvarky začínají škvařit tak je lehce promíchejte. Po dalších 20 minutách jsou hotové a můžete je přes děravou vařečku či sítko přesunout do mísy.
Tip:
Tuk ze škvarků určitě nevylévejte ale dejte do uzavíratelné nádoby a nechte vychladnout! V lednici vydrží a vy si ho buď namažte na chleba pod škvarky nebo ho využijte k dalšímu vaření.






Příslušenství:
Smaltovaný španělský kotlík
Nerezový rošt