Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Roastbeef na grilu – šťavnatý, voňavý a krásně růžový uvnitř!

20.10. 20233210x

Lehce opečený na povrchu, vláčný uvnitř. Roastbeef z grilu je elegantní klasikou, která se hodí jak na slavnostní stůl, tak ke skleničce s přáteli. S hořčicí, máslem a správnou teplotou bude maso jemné a plné chuti.

Obtížnost receptu: 1
Doba přípravy: 15 minut
Doba grilování: 20 minut
Počet porcí: 2
Teplota v grilu: 250 stupňů / 150 stupňů

Ingredience:
600 g hovězí roštěnec
2 lžíce čtyřbarevného pepře
4 lžíce hrubá mořská sůl
2 lžíce hořčice mustard
2 lžíce másla

Postup

  1. Maso necháme dojít na pokojovou teplotu a poté jej ze všech stran osolíme hrubou mořskou solí. Tento typ masa se solí pouze povrchově, nikoli uvnitř, proto se soli nemusíme obávat.
  2. Gril předehřejeme na 250 °C a maso zprudka opečeme z obou stran. Celková doba grilování nepřesáhne 10 minut. Jakmile se maso zatáhne, vyjmeme jej z grilu, znovu lehce osolíme, potřeme hořčicí, opepříme a vložíme do kameninové nebo litinové nádoby.
  3. Do grilu vložíme pizza kámen a snížíme teplotu na 150 °C. Jakmile je teplota stabilní, vložíme dovnitř kameninu či litinu s masem, přidáme máslo a přikryté alobalem necháme péct přibližně 10 minut.
  4. Po vyjmutí necháme maso ještě asi 10 minut odpočinout, poté jej nakrájíme na tenké plátky a podáváme.

Tip:
Roastbeef po nakrájení zalijte máslovou omáčkou a podávejte s focacciou podle našeho receptu.

Příslušenství:
Pizza kámen – 4 velikosti
Nerezový základní rošt
Dřevěné uhlí MARABÚ z Kuby extra tvrdé 15kg
Španělský smaltovaný kotlík