Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Rubínově glazovaná husa na placato s jablky a švestkami

19.8. 20221533x

Husa pečená na placato v litinové pánvi, kde se pomalu propéká v aroma česneku, cibule a sladkých švestek s jablky. Dokonalou chuť doplňuje jemná rubínová glazura z červeného vína, která masu dodává sametovou vůni i šťavnatou, hlubokou chuť.

Obtížnost receptu: 2
Doba přípravy: 20 minut
Doba grilování: 3 hodiny
Počet porcí: 4
Teplota v grilu: 150°

Ingredience:
1 větší husa
1 cibule
3 stroužky česneku
2 jablka
5 švestek
4 dcl červeného vína
1 l vývaru z kořenové zeleniny
4 lžíce hrubší soli
2 lžíce kmínu
2 lžíce pepře
2 lžičky tymiánu

Postup:
1. Den dopředu husu očistěte, osušte, rozřízněte mezi prsy a pořádně nasolte. Dejte do uzavíratelné nádoby a nechte přes noc odpočívat v lednici.

2. Druhý den rozpalte gril na 160 stupňů, vložte do něj kámen na nepřímé grilování nohami nahoru, nerezový rošt a pizza kámen. Než se Vám gril pořádně nahřeje, nakrájejte si do litinové pánve jablka společně se švestkami, vložte cibuli, česnek, podlijte vínem a půlkou vývaru tak, aby se ovoce téměř celé zakrylo.

3. Husu v pokojové teplotě dochuťte pepřem, kmínem, tymiánem a vložte do připravené litiny. Celé zakryjte alobalem a dejte do vyhřátého grilu. Přikrytou husu nechte v grilu 2,5 hodiny ale po první hodině zkontrolujte, jak to vypadá se šťávou a postupně dolévejte.

4. Po 2,5 hodinách sundejte alobal, vytáhněte ovoce a nechte husu dopéct na kůrku posledních 20 minut. Hotovou husu vytáhneme z grilu lehce zakryjeme alobalem tak ať má vzduch a necháme 10 minut odpočinout.

Tip!
Aby ovoce zůstalo šťavnaté, vyjměte ho z pánve po sundání alobalu. V grilu je vyšší teplota, kůrka kachny krásně zkřupatí a ovoce se může připálit.

Příslušnství:

Kámen pro nepřímé grilování
Pizza kámen
Velká litinová pánev s madly
Nerezový rošt