Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Paella

20.8. 2022592x

Ingredience:
4 porce
250g kulatozrnné rýže
250g krevet
1 kuřecí stehno
1.5 l kuřecího vývaru
2 papriky (žlutá a červená)
2 velké rajčata nebo 6 cherry
2 cibule
1 jarní cibulka
2 česneky
1 hrst mraženého hrachu
1 limeta
Sklenka bílého suchého vína
Koření preparado paella nebo paella (koření od tetiny)

Postup:
Před rozpálením grilu si vykostime z části kuřecí stehno. Maso osolíme, posypeme kořením a ze zbytku uděláme vyvar s kořenovou zeleninou. Do hotového, zceďeného vývaru přidáme máslo a necháme 20 minut provařit. K naloženému masu nakrájíme pár krevet a necháme odležet.
Papriky nakrájíme na kostky a s kořením je lehce orestujem do poloměkka.
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Rozpálíme gril. Na olivovém oleji orestujem česnek a přidáme krevety. Hotové dáme bokem a orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme okořeněné maso a kousky krevet. Ke směsi přidáme papriky, rajčata a necháme pustit šťávu. Vše důkladně posypeme kořením. Připravenou rýži se směsí orestujeme a podlijeme bílým vínem. Když se víno vypaří, zalijeme vývarem (trochu si ho nechte na později) a počkáme, dokud rýže nezměkne. Na závěr vše promícháme, přidáme zbytek vývaru, hrášek, jarní cibulku, nahoru naskládáme restované krevety a nakrájenou limetu. Vše necháme cca 10 minut v grilu a poté můžeme servírovat.

Dobrou chuť přeje Marek 🙂