Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Pečená kachna se zelím a škubánky

9.11. 20221116x

Pečená kachna/husa

Postup:
Kachnu nasolíme zvenčí i zevnitř kvalitní hrubou solí, vložíme do velké nádoby, přikryjme a necháme 3 dny ležet.
Do stojanu vlijeme červené víno, vlašské ořechy a kachnu posadíme na stojan.
Udíme při 90 stupních 6-8 hodin.

Postup zelí:
V kastrůlku uškvaříme špek, poté cibulku a restujeme do měka. Pro chuť přidáme nakrájené jablka a pomerančovou kůru. Do hotové směsi nalijeme odvar ze škubánku a přidáme zelí. Chvilku necháme bublat, zalijeme vývarem, brusinkami ve vině a šťávou z pomeranče. Před dokončením položíme kroužky pomeranče a necháme dojit.

Postup škubánky:
Syrový brambor nastrouháme na jemno, přidáme uvařené brambory a vidličkou rozmačkáme. Do směsi přidáme vejce, sůl a mouku. Umícháme tužší těsto ze kterého vytvarujeme škubánky. Vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme cca 15 minut, dokud nevyplavou. Necháme na talíři ochladnout a na grilu orestujeme.