Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Panenka s Čabajkovým Srdcem

4.11. 20222179x

Poctivě uzená panenka, která v sobě ukrývá chutné srdce z domácí čabajky. Vůně kouře, jemnost masa a pikantní šťáva čabajky tvoří harmonii, která potěší každého milovníka tradičních uzenin. Perfektní k pivu, vínu i jako hvězda masového prkna.

Obtížnost receptu: 2
Doba přípravy: 15 minut
Doba grilování: 3,5 hodiny
Počet porcí: 2
Teplota v grilu: 75 stupňů

Ingredience:

1 vepřovou panenku
1 čabajku
2 stroužky česneku
3 lžíce hrubé mořské soli
1 lžíce hrubě namletého pepře
Potravinový provázek na stáhnutí

Postup

  1. Vepřovou panenku podélně rozřízněte, rozevřete, osolte (nepepřete) a vložte do uzavíratelné nádoby. Uložte do lednice na 2 dny.
    Po této době maso vyjměte, přidejte utřený česnek, znovu uzavřete a nechte ještě přes noc marinovat v lednici.
  2. Maso vyndejte z lednice a nechte přibližně 3 hodiny odležet při pokojové teplotě. Do středu panenky vložte čabajku v celku a maso kolem ní pevně zaviňte tak, aby nikde nevyčnívala. Celou roládu pevně svažte potravinovým provázkem.
  3. Gril připravte na uzení. Do grilu vložte kámen na nepřímé grilování nohami nahoru a na něj položte nerezový rošt. Jakmile gril včetně kamenů dosáhne stabilní teploty 75 °C, položte na rošt panenku a uďte přibližně 3,5 hodiny.
    Po celou dobu uzení hlídejte stálou teplotu a gril zbytečně neotvírejte.

Tip

Takto připravená panenka mizí rychleji, než stihnete nachystat složitější přílohu. Doporučujeme ji podávat s čerstvým chlebem a sklenicí dobrého vína nebo piva.

Příslušenství:
Kámen pro nepřímé grilování
Grilovací nářadí
Dřevěné uhlí MARABÚ z Kuby extra tvrdé 15kg