Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Uzený hovězí krk – intenzivní chuť s jemnou kouřovou vůní

18.10. 20231983x

Pokud hledáte grilovací delikatesu s bohatým kouřovým nádechem, tento uzený hovězí krk je to pravé. Po týdnu marinování a 5 hodinách uzení se rozplývá v ústech a přináší nezapomenutelný zážite

Obtížnost receptu: 3
Doba přípravy: 20 minut
Doba grilování: 5 hodin
Počet porcí: 4
Teplota v grilu: 75 stupňů

Ingredience:
500g hovězí krk
6 lžic himálajské soli
6 lžic barevného pepře
2 lžíce hrubého steakového koření
2 lžíce uzené papriky
5 velkých stroužků česneku
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření

Postup

  1. Maso očistíme a osušíme. Česnek utřeme a zakápneme vodou, aby vznikla kašička, kterou maso ze všech stran potřeme. Sypké ingredience smícháme a důkladně vetřeme do masa, aby bylo rovnoměrně obalené. Nakonec přidáme bobkový list a nové koření. Maso pevně zabalíme do potravinářské fólie, vložíme do uzavíratelné nádoby a necháme 7 dní odležet v lednici.
  2. Po 7 dnech maso vyjmeme z lednice a necháme jej asi 5 hodin dojít do pokojové teploty.
  3. Gril rozpálíme na 75 °C, vložíme kámen pro nepřímé grilování a přídavný rošt. Jakmile je teplota stabilní, maso vybalíme z fólie a položíme na rošt. Během uzení průběžně kontrolujeme teplotu a udržujeme ji konstantní. Po zhruba 5 hodinách je hovězí hotové.

Tip

Maso krájejte až po vychladnutí na tenké plátky. Chuť uzeného hovězího je velmi intenzivní a aromatická.

Příslušenství:
Kámen pro nepřímé grilování
Přídavný rošt velký