Pomalu uzený bůček s křupavou kůží a vůní česneku, který se rozpadá pod vidličkou? Pokud tě baví tradiční chutě, tohle je recept přesně pro tebe. Stačí trocha trpělivosti a výsledek stojí za to
Ingredience:
Bůček
Sůl
Česnek
Jak na to?
Kůži na bůčku nařízneme do mřížky a důkladně maso nasolíme a potřeme česnekem.
Bůček si nakrájíme dle potřeby, (ideál 6x20cm)
Necháme minimálně 4-6 dní v chladu, např. v kastrolů a obden překládáme.
Gril roztopíme na 80-90°C.
Pizza kámen obalíme do alobalu (lze použít i samostatný hrubší alobal) a položíme na rošt grilu
Na něj položíme rošt na žebra/ryby (popř. přídavný rošt) a do něj si jednotlivé kusy naskládáme.
Maso položíme na rošt kůží dolů.
Víko grilu uzavřeme a udíme 10-12 hodin na 70-90 °C.