Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Kuře na pivě naplacato a zemáky na grilu

21.3. 20211125x
  • Kvalitní, čerstvé kuře nařežeme od hrudníku na půl jen z jedné strany.
  • Nakrojené kuře rozevřeme a vytvoříme z něj placku.
  • Důkladně nasolíme a nakořeníme (sůl, paprika,… cokoliv, co máte na kuřeti rádi)
  • Kuře vložíme do vymazané litinové pánve.
  • Zasypeme čerstvou cibulí a česnekem, a podlijeme pivem.
  • Přikryjeme alobalem.
  • Vložíme do grilu KAMADO ceramic vyhřátého na 180 °C.
  • Po hodině sundáme alobal a grilujme další hodinu dozlatova.

A jako přílohu si připravíme poctivé zemáky na grilu.

  • Kvalitní, nejlépe domácí, brambory očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou.
  • Poté je nakrojíme z 80 % na ježka, jako když krájíte špekáček. Nasolíme.
  • Vložíme do grilu rozehřátého na 150 °C nařezanou stranou dolů, když je děláte samostatně. Pokud je přidáte ke kuřeti, jako my, tak respektujte vyžadovanou grilovací teplotu kuřete.
  • Po 30 min brambory otočíme a grilujeme ješte 10-15 min.