Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420
10 let ZÁRUKA na grily
Křupavá zvenku, nadýchaná uvnitř a plná chutí díky olivám, sušeným rajčatům a jemně křupavé kůrce. Ideální na grilování pro všechny, kdo milují poctivý italský chléb.
Obtížnost receptu: 2
Doba přípravy: 1 hodinu 40 minut
Doba grilování: 40 minut
Počet porcí: 6
Teplota v grilu: 180 stupňů
Ingredience:
750 g italské hladké mouky
2 lžíce mořské soli
3/4 kostky droždí
550 ml vlažné vody
50 ml olivového oleje + 10 ml na vymazaní + 50 ml na focecciu
1 červená cibule
hrst sušených rajčat
hrst černých oliv
Postup:
1. Ve sklenici nejdříve smíchejte 100 ml vlažné vody s droždím, přikryjte folií a nechte vzejít kvásek. Trvá to cca 10 minut, poznáte podle bublinek. Do velké mísy přes sítko prosejte mouku, nalejte zbytek vlažné vody, olivový olej, dvě lžíce soli a vzešlý kvásek. Těsto míchejte ručně 15 minut a v robotu 10 minut.
2. Litinovou pánev vymažte olivovým olejem. Vložte do ní těsto hned po hnětení a nechte kynout na teplém místě přikryté utěrkou 60 minut. Po hodině těsto ještě 4x přeložíme. To znamená, že vezmete kraj a přeložíte ho do prostřed. To samé udělejte z každé strany, potom těsto opět vytvarujte a nechte dalších 15 minut.
3. Gril rozpálíme na 180 stupňů, do nej vložíme kamenem na nepřímé grilování nohami nahoru, nerezový rošt a pizza kamenem.
4. Do vykynuté focaccie uděláme prsty důlky, polijeme olivovým olejem, posypeme červenou cibulí, sušenými rajčaty a olivami. Takto připravenou focacciu vložíme do grilu a pečeme 40 minut. Po vytáhnutí necháme 10 minut odpočinout a celou ji z litiny vyndáme.
TIP:
Určitě nepodceňte přípravu a těsto z každé strany přeložte. Díky tomu získá víc bublin, je nadýchané a křehké!






Příslušenství:
Kámen na nepřímé grilování
Nerezový rošt
Pizza kámen
Velká litinová pánev s madly