Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Bylinné citrusové kuře z keramického grilu

11.10. 20223083x

Šťavnaté grilované kuře, které 24 hodin odpočívalo v aromatickém bylinném a citrusovém nálevu. Pomalu grilované na otevřeném ohni v keramickém grilu získává nezaměnitelnou vůni, křupavou kůži a dokonale jemné maso plné svěžích tónů bylinek a citrusů!

Obtížnost receptu: 1
Doba přípravy: 45 minut
Doba grilování: 2,5 hodiny
Počet porcí: 4
Teplota v grilu: 160 stupňů

Ingredience:
1 celé kuře
6 stroužků česneku
2 cibule
2 citróny
1 grep
1/4 celeru
4 lžíce třtinového cukru
3 větvičky libečku
2 větvičky rozmarýnu
2 lžíce čtyřbarevného pepře
5 lžíce hrubá mořská sůl
2 plátky másla

Postup:
1. Nejprve si připravíme nálev. Do hrnce nakrájejte na plátky celer, citrón, grep a přidejte česnek v celku, cibuli v celku, větvičky libečku a rozmarýnu. Celé to zalijte studenou vodou a přisypte sul, pepř a třtinový cukr. Vše vařte 3 hodiny.

2. Po uvaření nálev scedíme a do těsné nádoby dáme očištěné kuře v celku a vychladnutý nálev nalijeme. Kuře by mělo být zalité celé! Necháme 24 hodin v lednici.

3. Kuře druhý den vyhmátnete z nálevu a nechte odkapat a dojít do pokojové teploty. Máslo vytažené z lednice umístěte pod kůži na prsou a kuře na křídlech a nožičkách svažte potravinovým provázkem. Nerezovou jehlici ze závěsného roštu protáhněte vnitřkem kuřete.

3. Gril rozpalte na 140 stupňů a do něj vložte závěsný rošt na kuře. Jakmile bude teplota stabilní, dohrabejte uhlíky po stranách grilu a kuře zavěste. Grilujte na 160 stupňů, 2,5 hodiny.

Tip:
Pokud máte po ruce více bylinek, umístěte dovnitř kuřete i do jeho náruče! Pokud si chcete
ještě kuře vylepšit, udělejte si pastu z másla, citrónové soli a různých bylinek a kuře v průběhu grilování potírejte.

Příslušenství:
Závěsný rošt na kuře
Dřevěné uhlí marabu
Grilovací nářadí