Tenhle recept je zárukou spokojeného stolu – kuře pečené naplacato v litině, nasáklé chutí piva, cibule a česneku. K tomu poctivé brambory na grilu, nakrojené jako špekáček. V jednoduchosti je totiž síla – a vůně domova.
Kvalitní, čerstvé kuře nařežeme od hrudníku na půl jen z jedné strany.
Nakrojené kuře rozevřeme a vytvoříme z něj placku.
Důkladně nasolíme a nakořeníme (sůl, paprika,… cokoliv, co máte na kuřeti rádi)
Kuře vložíme do vymazané litinové pánve.
Zasypeme čerstvou cibulí a česnekem, a podlijeme pivem.
Přikryjeme alobalem.
Vložíme do grilu KAMADO ceramic vyhřátého na 180 °C.
Po hodině sundáme alobal a grilujme další hodinu dozlatova.
A jako přílohu si připravíme poctivé zemáky na grilu.
Kvalitní, nejlépe domácí, brambory očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou.
Poté je nakrojíme z 80 % na ježka, jako když krájíte špekáček. Nasolíme.
Vložíme do grilu rozehřátého na 150 °C nařezanou stranou dolů, když je děláte samostatně. Pokud je přidáte ke kuřeti, jako my, tak respektujte vyžadovanou grilovací teplotu kuřete.
Po 30 min brambory otočíme a grilujeme ješte 10-15 min.