Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Hovězí STEAK v litinové pánvi

25.7. 20212563x

Hovězí steak připravený na otevřeném ohni v litinové pánvi, tažený na másle s čerstvým rozmarýnem a tymiánem. Jednoduchá technika, silná chuť a vůně ohně, která k tomu patří.

Obtížnost receptu: 2
Doba přípravy: 5 minut
Doba grilování: 11 minut
Počet porcí: 2
Teplota v grilu: 200 stupňů

Ingredience:
3 hovězí steaky z vysokého roštěnce
1 lžíce hrubé mořské soli
1 lžíce hrubě namletého pepře
20g másla na 3 části
1 lžíce olivového oleje
1 větev rozmarýnu
6 větviček tymiánu

Postup:

1. Hovězí maso musí dojít pokojové teploty. Ideální doba je 2 hodiny před opékáním! Potřít olejem doporučujeme pouze steaky. Kapky oleje do masa vmasírujte rukou. Hovězí steak před grilováním pouze opepřete, solit až hotové.

2. Gril rozpalte na 200 stupňů a dovnitř vložte litinovou pánev vymazanou olivovým olejem. Jakmile se budou kapky oleje na pánvi zvedat, položte na ni maso a gril na 3 minut zavřete. Po 3 minutách steaky otočte a opět uzavřete.

3. Takto opečené steaky pootočte na pánvi, posypte rozmarýnem, tymiáne a na každý kus položte máslo. Nechte ještě 5 minut a vytáhnete z grilu. Steaky v litinové pánvi posolte, zakryjte dřevěnou poklicí a nechte 10 minut odpočívat. Poté můžete nakrájet a podávat.

Tip!
Tato verze steaku je jak pro začátečníky, kteří se s kamenem seznamují, tak pro Vás gurmány, kteří máte rádi chuť másla a bylinek na kvalitním mase!

Velká litinová pánev s madly, dřevěná poklice

Grilovací nářadí

Dřevěné uhlí GASTRO 10kg