Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420

10 let ZÁRUKA na grily

Pomalu pečená vepřová plec z Kamado grilu

27.7. 20214277x

Tento recept na vepřovou plec pečenou na Kamado grilu je ideální pro celou rodinu. Pomalu pečené maso se skvěle propojí s chutí hořčice a citrónu, díky čemuž je plec šťavnatá, křehká a plná chuti. Podávejte s opečeným bramborem a čerstvým salátkem pro dokonalý zážit

Ingredience:
cca 1 kg vepřové pleci,
2-3 lžíce hrubozrnné hořčice,
šťáva z 1/2 citrónu,
kůra z 1/2 citrónu,
1 lžíce olivového oleje,
sůl a pepř dle chuti,
3 nakrájené cibule

Vepřovou plec očistím, jemně osolím, opepřím a vložím pod cibuli do litinové pánve. Připravím si marinádu a to tak, že do malé misky vložím hrubozrnnou hořčici, citrónovou šťávu, citrónovou kůru, olej, špetku soli, pepře a vše promíchám.
Marinádu důkladně vetřu do masa a přikryji poklicí nebo alobalem.
Vložím do rozpáleného Kamado grilu při teplotě 150° a peču cca 3,5 hodiny. Občas podlévám vodou nebo vývarem.

Podávám s opečeným bramborem a fresh salátkem.

Dobrou chuť přeje Fany 🙂

https://kamado-grily.cz/produkty/kamen-pro-neprime-grilovani-pro-gril-chameleon
https://kamado-grily.cz/produkty/mala-litinova-panev-s-madly-drevena-poklice