Gril POHOTOVOST 7 dní v týdnu - tel.: 608 727 420
10 let ZÁRUKA na grily
Pomalým pečením zjemněná a šťavnatá kančí kýta vyniká noblesní hořčičnou vůní, která podtrhuje její přirozeně bohatou chuť. Každé sousto se rozplývá na jazyku a odhaluje harmonii delikátních aromat a poctivého řemesla pomalého pečení.
Obtížnost receptu: 2
Doba přípravy: 20 minut
Doba grilování: 3,5 hodiny
Počet porcí: 4
Teplota v grilu: 150°
Ingredience:
800 g kančí kýty
150 g uzeného špeku
3 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce dijon hořčice
2 lžíce worcestrové omáčky
2 lžíce uzené sladké papriky
1 černé pivo
3 snítka rozmarýnu
3 kuličky jalovce
3 kuličky nového koření
2 bobkové listy
2 lžíce soli a pepře
Postup:
1. Kančí kýtu omyje a osušíme. Ostrým nožem uděláme do masa zářezy a našpikujeme silnějšími plátky uzeného špeku. Maso nasolíme a napepříme. V misce smícháme hořčici, uzenou sladkou papriku, worcestrovou omáčku, důkladně promícháme a pomažeme maso ze všech stran. Takto připravenou kýtu přesuneme do uzavíratelné formy, přidáme jalovec, nové koření, rozmarýn a necháme 24h odpočinout v lednici.
2. Gril zahřejeme na 150 stupňů, do grilu vložíme kámen na nepřímé grilování a na něj posadíme nerezový rošt. Nachystáme si litinovou pánev do které si nakrájíme všechny cibule na hrubší půlměsíčně, přidáme stroužky česneku, naloženou kýtu se všemi bylinami a zalejeme černým pivem. Litinu zakryjeme alobalem, vložíme do Kamada a pomalu pečeme 3,5 hodiny.
3. Hotovou kýtu vytáhneme z grilu a ještě ji necháme alespoň 15 minut odpočinout pod alobalem.
Tip!
Výborná je jak se zelím a knedlíkem tak i ke chlebu, hořčici a kyselé okurce!





