Ingredience: Krkovička v celku na marinování. Marináda: sůl, pepř, třtinový cukr, mletá paprika, dijonská hořčice, česnek, olivový olej.
Postup:
Ingredience na marinádu smícháme a důkladně vetřeme do masa.
Necháme přikryté odpočívat v chladu 24 hodin.
Před grilování maso vytáhneme z chladna cca hodinu před grilováním a necháme temperovat na pokojovou teplotu.
Rozpálíme KAMADO gril na 130°.
Do grilu vložíme tepelný štít (pizza kamen nebo kámen na nepřímé grilování)
Maso dáme do pekáče, podlijeme a přikryjeme poklicí. Pekáč vložíme do grilu.
Hlídáme teplotu stále na 130° a pečeme 3-4 hodiny.
Stále podléváme, ať se nám maso nepřipaluje.
Hotové maso vytáhneme z grilu a necháme 10 min odpočinout.
Krkovici natrháme přímo drápy na trhané maso (příslušenství KAMADO ceramic)
Natrhané maso podáváme s chlebem, bagetou, v bulce jako hamburger, se zeleniou anebo dále zapracujeme dle chuti, libosti a kulinářské zdatnosti. Prostě jakkoliv.